تعاریف و مفاهیم شرایط عمومی قراردهای مهندسی ساختمان
گام اول در قراردهای مهندسی ساختمان
ماده 1 پیمان
پیمان، مجموعه ی اسناد و مدارکی است که در ماده ی 2 موافقتنامه پیمان ، درج شده است.
ماده 2 موافقتنامه
موافقتنامه، سندی است که مشخصات اصلی پیمان، مانند مشخصات دو طرف، موضوع ، مبلغ و مدت پیمان، در آن بیان شده است.
ماده 3 شرایط عمومی
شرایط عمومی، مفاد همین متن است که شرایط عمومی حاکم بر پیمان را تعیین می کند.
ماده 4 شرایط خصوصی
شرایط خصوصی، شرایط خاصی است که به منظور تکمیل شرایط عمومی، برای این پیمان، با توجه به وضعیت و ماهیت آن، تنظیم شده است. موارد درج شده در شرایط خصوصی، هیچ گاه نمی تواند مواد شرایط عمومی را نقص کند.
ماده 5 برنامه زمانی اجرای کار
الف. برنامه زمانی کلی: برنامه ای است که در آن، زمانبندی کلی کارهای مورد پیمان بر حسب ماه، منعکس گشته و در اسناد و مدارک پیمان درج شده است.
ب. برنامه زمانی تفصیلی: برنامه ای است که زمانبندی فعالیت های مختلف کارهای موضوع پیمان به تفصیل و در چارچوب برنامه زمانی کلی، در آن آماده است.
ماده 6 کارفرما
کارفرما، شخص حقوقی است که یک سوی امضا کننده ی پیمان است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار واگذار کرده است. نمایندگان و جانشینهای قانونی کارفرما، در حکم کارفرما می باشند.
ماده 7 پیمانکار
پیمانکار، شخص حقوقی با حقیقی است که سوی دیگر امضا کننده ی پیمان است و اجرای موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به عهده گرفته است.نمایندگان و جانشینهای قانونی پیمانکار، در حکم پیمانکار می باشند.
ماده 8 مدیر طرح
مدیر طرح ، شخص حقوقی است که به منظور مدیریت اجرای کار در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.
ماده 9 مهندس مشاور، مهندس ناظر
الف. مهندس مشاور، شخص حقوقی با حقیقی است که برای نظارت بر اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.
ب. مهندس ناظر، نماینده مقیم مهندس مشاور در کارگاه است و در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان به پیمانکار معرفی می شود.
ماده 10 رئیس کارگاه
رئیس کارگاه، شخصی حقیقی دارای تخصص و تجربه ی لازم است که پیمانکار، او را به مهندس مشاور معرفی می کند تا اجرای موضوع پیمان در کارگاه را سرپرستی کند.
دیدگاهتان را بنویسید